Colegiul National "Mihai Viteazul" Slobozia
Istoricul si resursele liceului Data de astazi: 28/6/2017

EXPLOREAZA

 Pagina principala

 Istoricul liceului

  Performate 2004-2005

  Concursuri

  De-a lungul anilor

  Cursuri

  Lista cadrelor didactice

  Note pentru elevi

  Note pentru profesori

  Cel mai bun profesor

  Newsletter

  Camera de chat

  Forum

  Suport

  Istoricul si resursele liceceului

Anul acesta se implinesc 53 de ani de la infiintarea Colegiului National "Mihai Viteazul" Slobozia. Ca profesor de matematica a acestui liceu din anul 1963, pot confirma ca am participat intr-o forma sau alta la evolutia si transformarile lui. Liceul s-a impus ca o unitate scolara de prestigiu in randul liceelor mai intai din judet si apoi la nivel national. Succesele de prestigiu au inceput sa apara inca din anii 1975 - 1990, foarte multi elevi fiind premiati la concursurile si olimpiadele scolare, atat la nivel judetean, cat si la nivel national.

Din randul absolventilor acestui liceu au aparut oameni de cultura, precum poetul Mircea Dinescu, pro. univ. Mihai Ungureanu (critic literar), prozatorul si filozoful Nicolae Stan, prof. dr. Dumitru Popa, matematician cunoscut in mediul universitar, revolutionarul Oliviu Radulescu.

Foarte multi absolventi sunt medici, economisti, farmacisti, profesori renumiti in domeniile lor de activitate sau menegeri de mare tinuta in tara sau strainatate. Rezultatele deosebite obtinute in timp de elevii acestui liceu au fost posibile datorita asigurarii conditiilor favorabile desfasurarii la cel mai inalt nivel al actului didactic: baza materiala, baza umana (elevi deosebiti) si un corp profesoral de inalta tinuta didactica.

Dintre generatiile mai vechi care au slujit cu multa pasiune si pricepere liceul nostru, amintim pe Gavanescu Justin, Badea Aurel, Despa Dragosi, Campeanu Lucia, Zainescu Eugen, Vlaicu Ion, Carniciu Dumitru, Vanosu Anica, Radu Victoria, Slujitoru Ion, etc. Si astazi, colegiul beneficiaza de foarte buni profesori la toate disciplinele, precum Voicu Ion, Antonescu Gheorghe, Tont Adriana, Popescu Marcel, Neacsu Ilie, Istrate Ioana, Parvu Nicolae, Dragomir Eleonora, Tila Elena, Stan Nicolae, Mihul Tatiana, Parvu Tudora, Radulescu Dragos, Francu Paul, Dumitru Costica, etc

Dumitru Costica, profesor matematica, fost director al liceului

Inceputurile liceului se afla in anul scolar 1952-1953, atunci cand sub titulatura de Scoala Medie Mixta, viitorul mare liceu era gazduit intr-o cladire situata vis-a-vis de actualul cinematograf Ialomita. De atunci, drumul a fost ascendent, dar a fost marcat de munca, sacrificii, daruire a mintii si a sufletului dascalilor de-a lungul a celor 53 de ani, pana astazi.

Emblema acestui liceu a fost dintotdeauna exigenta si competenta. Astfel ca, de pe bancile noastre au iesit generatii de absolventi cu o temeinica pregatire, oameni realizati in domeniul lor de activitate, personalitati ale culturii si stiintei romanesti contemporane. Liceul, devenit colegiu, formeaza o adevarata familie de valori, cladita-n timp.

Cea mai mare implinire a noastra este, fara indoiala de natura morala, si ea consta in mandria promotiilor de ieri, de azi si - suntem convinsi - de maine, de a fi fost elevii acestui colegiu, membii acestei familii.

Profesor Nicolae Stan, director 1 februarie 1999 -

 

a) Este liceul cu cea mai mare traditie istorica din judetul Ialomita, fiind infiintat in 1952, sub titulatura de "Scoala Medie Mixta"
b) Este liceul de performanta al Sloboziei si al judetului Ialomita. De pilda, intre anii 1991-2001, liceul a obtinut 874 premii si mentiuni la Olimpiadele judetene si 134 premii la Olimpiadele Nationale.
c) Din 28.12.2000 prin Ordinul MEN, nr. 5436, i s-a conferit titlul de Colegiu Naitonal, ca recunoastere a traditiei si performantei in timp.
d) Procentul de admitere a elevilor in invatamantul superioor este, anual, peste 95%
e) Colegiul cuprinde, anual, aproximativ 820 de elevi, 42 profesori titulari, dintre care 21 cu grad didactic I (vezi catedra) . Colegiul este dotat cu 35 sali de clasa, 8 laboratoare si cabinete (fizica, chimie, informatica, limba si literatura romana, geografie, biologie), o sala de sport, o biblioteca si un internat de fete.

 

cnmvLIVE! Systems ©2005 Denca Alexandru