Colegiul National "Mihai Viteazul" Slobozia
Data de astazi: 28/6/2017

EXPLOREAZA

 Pagina principala

 Istoricul liceului

  Performate 2004-2005

  Concursuri

  De-a lungul anilor

  Cursuri

  Lista cadrelor didactice

  Note pentru elevi

  Note pentru profesori

  Cel mai bun profesor

  Newsletter

  Camera de chat

  Forum

  Suport

   
 

Este incredibil cum o caciula de litere aranjate parca printr-o tehnica dadaista formand un text inaccesibil poate constitui motorul tehnic care anima un site altfel anost si static. Salut! ma numesc Denca Alexandru si am avut ocazia lucrez la ceea ce am numit eu in mod generic cnmvLIVE! punand astfel bazele unui sistem dinamic si interactiv care poate schimba ideea de programare in general si de Internet-comunicare in special.

Desi imi place sa ma consider grafician Maya am fost nevoit sa lucrez cu o tehnologie web care presupune o gandire algoritmica si se rezuma la rezolvarea unor probleme de informtica aplicata foarte apropiate de conceptul de "Arta Electronica".

  Tehnologii folosite:

 • PHP (ajuns la versiunea 5 este un limbaj de programare open-source (ca Linux !) reprezinta unul dintre cele mai fiabile limbaje de acest fel) ;
 • mySQL (intrat in vizorul lui Bill Gates acesta reprezinta solutia cea mai sigura pentru bezele de date, Microsoft mySQL ajungand la versiunea 7.5 ) ;
 • HTML imbunatatit cu CSS asigura o mai buna afisare la rezolutii diferite, versiunea 4 a acestei tehnologii facand posibila si integrarea formularelor.
 • Editoare folosite:

 • Macromedia Dreamweaver (ca editor php si mediu de programare PHP);
 • Macromedia Flash cu ActionScript si ASP.NET (cnmvChat!);
 • PHPmyAdmin (editor pentru baze de date);
 • Macromedia ColdFusion (server pentru testare locala);
 • Server PHP;
 • Server MySQL;
 • Server Apache.

O astfel de discutie nu ar fi fost completa fara sa-l includ aici pe profesoul meu Dl Radulescu Dragos, GENIAL! in pedagogie si dedicat absolut in primul rand ELEVILOR si la urma informaticii, multumindu-i pentru toata intelegerea sa si pentru increderea (aproape oarba) acordata. Dl Tatu Ferdinand, cel mai bun laborant din Romania nu putea lipsi din galeria oamenilor iesiti din comun prin calitatile lor de profesori. Pentru ca un algoritm se inventeaza mai usor pe muzica lui Tiesto si Armin van Buuren trebuie sa-i multumesc si lui Mitran Costin (colegu' de la a XII-a A) pentru punerea la dispozitie a acestor capodopere si pentru suportul sau neconditionat fara de care dezvoltarea acestui site ar fi fost mai lenta.

Dedicated to you...

Inchei cu cel mai important lucru: amintirea celor care prin felul lor de a fi m-au facut sa inteleg ca sunt altfel decat imi imaginam si ca intotdeauna este mai importanta atitudinea decat o tehnologie aplicata "cu parul valvoi, prabusit cu capul pe tastatura scriind algoritmi fundamentali": Ruxandra si Ioana (clasa a X-a A) si sunt onorat de faptul ca la un moment dat am lucrat impreuna cu ele. In fata lor ma inclin !

cnmvLIVE! Systems ©2005 Denca Alexandru